Drukuj

image001Styczniowe spotkanie kulinarne

Tym razem przygotowaliśmy rybę na porach oraz owoce z jogurtem naturalnym. Poznaliśmy nowe smaki. (przepisy poniżej).

Po skończonej pracy przyszedł czas na degustację. Oto efekty naszej pracy.

 

 

image002

Ryba w porach:

2-3 duże płaty filetów z miruny

3 duże pory

śmietana 18%

musztarda zwykła i francuska

Rybę oprószyć solą i pieprzem, usmażyć w panierce z jajka i bułki tartej.

Pory (biała część) pokroić w talarki i dusić na maśle.

Na dno naczynia ułożyć pory, na to ryba. Zalać śmietaną z dwoma łyżkami musztardy zwykłej i francuskiej.

Piec ok. 20 minut w temp. 1800.

 

image001

Owoce z jogurtem

owoce zgodnie z upodobaniem, my użyliśmy:

mango, granat, kiwi, nektarynki, winogrono

owoce kroimy w kostkę i przekładamy warstwami z jogurtem naturalnym

Życzymy smacznego!