Styczniowe spotkanie kulinarne
Tym razem przygotowaliśmy rybę na porach oraz owoce z jogurtem naturalnym. Poznaliśmy nowe smaki. (przepisy poniżej).
Po skończonej pracy przyszedł czas na degustację. Oto efekty naszej pracy.
Ryba w porach:
2-3 duże płaty filetów z miruny
3 duże pory
śmietana 18%
musztarda zwykła i francuska
Rybę oprószyć solą i pieprzem, usmażyć w panierce z jajka i bułki tartej.
Pory (biała część) pokroić w talarki i dusić na maśle.
Na dno naczynia ułożyć pory, na to ryba. Zalać śmietaną z dwoma łyżkami musztardy zwykłej i francuskiej.
Piec ok. 20 minut w temp. 1800.
Owoce z jogurtem
owoce zgodnie z upodobaniem, my użyliśmy:
mango, granat, kiwi, nektarynki, winogrono
owoce kroimy w kostkę i przekładamy warstwami z jogurtem naturalnym
Życzymy smacznego!