image001 26.10.2017r. (w czwartek) uczniowie klasy VI już po raz drugi spotkali się w szkole, aby doskonalić swoje umiejętności kulinarne. Tym razem przygotowaliśmy leczo z cukinią oraz smażone rosyjskie serniczki z frużeliną malinową (przepisy poniżej).

Tak jak ostatnio po skończonej pracy przyszedł czas na degustację. Oto efekty naszej pracy.

Leczo z cukinią:

- cebula (2 szt.)

- kiełbasa (0,5 kg)

- pieczarki (0,5 kg)

- cukinia

- papryka- najlepiej czerwona (2 szt.)

- pomidory (2-3 szt.)

- przecier pomidorowy

image002

Smażone serniczki:

- serek mój ulubiony- 1 duże opakowanie

- 1 jajko

- mąka

- szczypta soli

Wyrobić tak jak ciasto.

Frużelina:

maliny przesmażyć, dodać 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej.

Posypać cukrem pudrem

Życzymy smacznego!