26.10.2017r. (w czwartek) uczniowie klasy VI już po raz drugi spotkali się w szkole, aby doskonalić swoje umiejętności kulinarne. Tym razem przygotowaliśmy leczo z cukinią oraz smażone rosyjskie serniczki z frużeliną malinową (przepisy poniżej).
Tak jak ostatnio po skończonej pracy przyszedł czas na degustację. Oto efekty naszej pracy.
Leczo z cukinią:
- cebula (2 szt.)
- kiełbasa (0,5 kg)
- pieczarki (0,5 kg)
- cukinia
- papryka- najlepiej czerwona (2 szt.)
- pomidory (2-3 szt.)
- przecier pomidorowy
Smażone serniczki:
- serek mój ulubiony- 1 duże opakowanie
- 1 jajko
- mąka
- szczypta soli
Wyrobić tak jak ciasto.
Frużelina:
maliny przesmażyć, dodać 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Posypać cukrem pudrem
Życzymy smacznego!