Dnia 25 kwietnia 2016 roku  obchodziliśmy w naszej szkole Światowy Dzień Zdrowia pod hasłem „Żyj zdrowo marchewkowo”. W tym dniu uczniowie przyszli ubrani na pomarańczowo i przynieśli ze sobą marchewki. Święto to zostało zorganizowane, aby  zachęcić wszystkich do zamiany niezdrowego sposobu odżywiania na zdrową żywność, a dokładnie marchewkę, która jest źródłem niezwykle cennych witamin.   W organizację włączyli się wszyscy uczniowie i nauczyciele oraz    rodzice, którzy upiekli pyszne marchewkowe ciasta. Każda klasa przygotowała  marchewkowy przysmak. Najmłodsi uczniowie wykonywali  warzywne cudaki,  klasy czwarte, piąte i szóste ciekawe plakaty oraz marchewkowe chipsy i paluszki. Klasy gimnazjalne przygotowały marchewkowy sok . W organizację „Dnia Marchewki” włączyła się pani pielęgniarka, która przygotowała prelekcję na temat „Roli marchewki   w zdrowym odżywianiu”.

         Uwieńczeniem tego dnia była wielka degustacja potraw przygotowanych przez uczniów  i rodziców. Wszystko było pyszne !!! Dzień ten poszerzył wiedzę dzieci na temat marchewki, był wyjątkowy i bardzo pomarańczowy, dzięki czemu na długo zostanie w naszej pamięci.

 

dziennik lekcyjny vulcan

 

TACYNIEINNI

logo kolorowy uniwersytet

 RODO