26219507_755243824684602_7179739855497289660_n.jpg
ulotka.jpg
Wyślij nam wiadomość przy pomocy naszego szybkiego formularza kontaktowego.
Wiadomości
Konkurs na mazurek wielkanocny


Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Sympatyków Krotoszyńskiej „Jedynki”, Centrum Koordynacyjno-Informacyjne w Krotoszynie oraz Zarząd Powiatowy ZMW w Krotoszynie.


Celem konkursu jest propagowanie sztuki kulinarnej, pogłębienie wiedzy na temat receptur i sposobów wyrobu, a także zachęcenie amatorów pieczenia ciast do poszukiwania nowych sposobów wypieku mazurka. Konkurs odbędzie się 29 marca 2015 r. podczas trwania Świątecznego Kiermaszu Wielkanocnego na krotoszyńskim rynku.


Otwarcie konkursu i początek przyjmowania zgłoszeń i ciast do oceny o godzinie 11.00 w punkcie organizatorów Kiermaszu na krotoszyńskim rynku. Zakończenie przyjmowania zgłoszeń o godz. 12.00. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do godziny 13.30.

Uczestnicy konkursu przybywają na koszt własny. Zakup półproduktów do wypieku mazurka na koszt własny uczestnika. W konkursie mogą uczestniczyć amatorskie grupy kulinarne, np. koła gospodyń wiejskich, a także osoby prywatne.


Zasady organizacyjne i przeprowadzenia konkursu:

 

1. Uczestnicy konkursu dostarczają mazurek w formie piekarskiej, niepokrojony, nienaruszony do punktu zgłoszeń organizatora do godziny 12.00 .

2. Organizator nadaje zgłoszonemu mazurkowi numer, taki sam z nazwą (nazwiskiem) uczestnika zakleja w kopercie. Jury konkursowe otrzymuje jedynie formę z pieczywem oraz numer. Organizator zadba o przestrzeganie uczciwości konkursowej.

3. O godzinie 12.00 rozpocznie swoje posiedzenie specjalnie w tym celu powołane Jury konkursowe.

4.  W konkursie mogą wziąć udział wypieki dokonane własnoręcznie przez uczestnika konkursu. Dozwolone są dowolne przyozdobienia wypieku, wykonane już po upieczeniu mazurka.

5. Jury konkursowe będzie oceniało następujące walory konkursowego pieczywa: smak oraz estetykę wykonania. 

6. Organizator wręczy nagrodę główną. Ponadto organizator przewiduje nagrody pocieszenia. Organizator może zwiększyć pulę nagród oraz ich ilość w zależności od możliwości finansowych.

7. Pieczywo uczestniczące w konkursie zostanie zwrócone Uczestnikom konkursu.

8. Uczestnik konkursu oświadcza, że przy przygotowywaniu mazurka zadbał o wszelkie zasady higieny i bezpieczeństwa oraz gwarantuje zdatność pieczywa do spożycia.

 

(cki)

ikona daty12-03-2015, 14:20 ikona autoracki mg ikona wyświetleń2061
Pdf
Drukuj
Powrót
Kontakt
COOKIE

Używamy plików cookie i podobnych technologii m.in. w celach statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące plików cookie. Korzystanie z tego serwisu bez zmiany ustawień oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Akceptuje powyższe warunki