Napisz do SM Zapytaj burmistrza
Wirtualny spacer Fotogaleria - Miasto i Gmina krotoszyn
Kamera na żywo Mapa gminy
Projekty unijne Pogoda dla Krotoszyna
200_powietrze.jpg
bannerOZE2017.jpg
baner200_sms.jpg
baner200_youtube.jpg
bilety-kok-krotoszyn-pl-200.jpg
baner200_projekty_unijne.jpg
baner200_sprawdz_dowod.jpg
baner200_600lat_info.jpg
Księga Gości www.eko7.krotoszyn.pl
Naziemna TV cyfrowa Trasy rowerowe w Krotoszynie
Miasto monitorowane Działki na sprzedaż
Licznik odwiedzin od 09.04.1998
45828690
Wiadomości
Konkurs na mazurek wielkanocny


Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Sympatyków Krotoszyńskiej „Jedynki”, Centrum Koordynacyjno-Informacyjne w Krotoszynie oraz Zarząd Powiatowy ZMW w Krotoszynie.


Celem konkursu jest propagowanie sztuki kulinarnej, pogłębienie wiedzy na temat receptur i sposobów wyrobu, a także zachęcenie amatorów pieczenia ciast do poszukiwania nowych sposobów wypieku mazurka. Konkurs odbędzie się 29 marca 2015 r. podczas trwania Świątecznego Kiermaszu Wielkanocnego na krotoszyńskim rynku.


Otwarcie konkursu i początek przyjmowania zgłoszeń i ciast do oceny o godzinie 11.00 w punkcie organizatorów Kiermaszu na krotoszyńskim rynku. Zakończenie przyjmowania zgłoszeń o godz. 12.00. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do godziny 13.30.

Uczestnicy konkursu przybywają na koszt własny. Zakup półproduktów do wypieku mazurka na koszt własny uczestnika. W konkursie mogą uczestniczyć amatorskie grupy kulinarne, np. koła gospodyń wiejskich, a także osoby prywatne.


Zasady organizacyjne i przeprowadzenia konkursu:

 

1. Uczestnicy konkursu dostarczają mazurek w formie piekarskiej, niepokrojony, nienaruszony do punktu zgłoszeń organizatora do godziny 12.00 .

2. Organizator nadaje zgłoszonemu mazurkowi numer, taki sam z nazwą (nazwiskiem) uczestnika zakleja w kopercie. Jury konkursowe otrzymuje jedynie formę z pieczywem oraz numer. Organizator zadba o przestrzeganie uczciwości konkursowej.

3. O godzinie 12.00 rozpocznie swoje posiedzenie specjalnie w tym celu powołane Jury konkursowe.

4.  W konkursie mogą wziąć udział wypieki dokonane własnoręcznie przez uczestnika konkursu. Dozwolone są dowolne przyozdobienia wypieku, wykonane już po upieczeniu mazurka.

5. Jury konkursowe będzie oceniało następujące walory konkursowego pieczywa: smak oraz estetykę wykonania. 

6. Organizator wręczy nagrodę główną. Ponadto organizator przewiduje nagrody pocieszenia. Organizator może zwiększyć pulę nagród oraz ich ilość w zależności od możliwości finansowych.

7. Pieczywo uczestniczące w konkursie zostanie zwrócone Uczestnikom konkursu.

8. Uczestnik konkursu oświadcza, że przy przygotowywaniu mazurka zadbał o wszelkie zasady higieny i bezpieczeństwa oraz gwarantuje zdatność pieczywa do spożycia.

 

(cki)

ikona daty12-03-2015, 14:20 ikona autoracki mg ikona wyświetleń2062
Pdf
Drukuj
Powrót
Kontakt