W dniach 28 lutego - 2 marca 2005 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Krotoszynie odbył się finał XXXV Ogólnopolskiego Konkursu z Zakresu Technologii Mięsa.
Dwudniowe zmagania konkursowe dobiegły końca. Towarzyszyła im przyjazna, szlachetna, ambitna i uczciwa rywalizacja w której zostały wyłonione najlepsze w skali kraju drużyny oraz laureaci indywidualni, którzy po mistrzowsku opanowali zarówno umiejętności praktyczne jak i wiedzę teoretyczną w zawodzie technik technologii żywności
o specjalności mięsnej.
Drużynowo I miejsce zajęła drużyna z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Krotoszynie otrzymując puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz statuetkę żubra. W dalszej kolejności Zespół Szkół nr 2 z Łukowa oraz Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego z Katowic.
Indywidualnie I miejsce Adrian Adamski ZSP 2 Krotoszyn, Katarzyna Ciołek ZS 2 Łuków, Michał Paterczyk ZSP 2 Krotoszyn oraz Cezary Linke ZSP 2 Krotoszyn. Oprócz cennych nagród rzeczowych laureaci otrzymali indeksy na wybrane uczelnie rolnicze.
Szczegółowy program konkursu...
Strona internetowa ZSP nr 2:
http://www.zsp2.krotoszyn.net/
[Janusz Bartoszewski]